20 wiosennych przepisów
Trudno wyobrazić sobie wiosenne gotowanie bez botwinki, szparagów czy rzodkiewek. Podpowiadamy najlepsze sposoby na wykorzystanie sezonowych składników w kuchni!
Wiosna. Przepiękna pora roku, kiedy po zimie wszystko budzi się do życia. Surowy, pozimowy krajobraz łagodzą pojawiające się na nagich pędach pierwsze kwiaty.
czekając na rozkwit
Trudno wyobrazić sobie wiosenne gotowanie bez botwinki, szparagów czy rzodkiewek. Podpowiadamy najlepsze sposoby na wykorzystanie sezonowych składników w kuchni!
Młoda sałata, korzeń chrzanu, jajka – na przełomie marca i kwietnia właśnie tych produktów wypatrujemy na targu. Podpowiadamy, jakie dania przygotować wczesną wiosną i na Wielkanoc.
Omlet, granola, koktajl, a może grzanki? Wybór nie będzie łatwy!
Wiosna to czas metamorfoz. Po kilku ponurych miesiącach nie tylko my pragniemy nowego otoczenia. Naszym roślinom też przydadzą się świeża ziemia i większe doniczki – aby mogły rozwijać się swobodnie.
Do kiełkowania nadają się wyłącznie pestki i nasiona nieprzeterminowane, nieprzetworzone (biały ryż odpada), najlepiej specjalnie przeznaczone do tego celu, a nie do uprawy ozdobnej czy przemysłowej. Ważne też, aby nie zostały wcześniej wystawione na działanie światła.
Trudno wyobrazić sobie wiosenne gotowanie bez botwinki, szparagów czy rzodkiewek. Podpowiadamy najlepsze sposoby na wykorzystanie sezonowych składników w kuchni!
Młoda sałata, korzeń chrzanu, jajka – na przełomie marca i kwietnia właśnie tych produktów wypatrujemy na targu. Podpowiadamy, jakie dania przygotować wczesną wiosną i na Wielkanoc.
Omlet, granola, koktajl, a może grzanki? Wybór nie będzie łatwy!
Wiosna to czas metamorfoz. Po kilku ponurych miesiącach nie tylko my pragniemy nowego otoczenia. Naszym roślinom też przydadzą się świeża ziemia i większe doniczki – aby mogły rozwijać się swobodnie.
Do kiełkowania nadają się wyłącznie pestki i nasiona nieprzeterminowane, nieprzetworzone (biały ryż odpada), najlepiej specjalnie przeznaczone do tego celu, a nie do uprawy ozdobnej czy przemysłowej. Ważne też, aby nie zostały wcześniej wystawione na działanie światła.