10 sposobów na łososia
Sushi i roladki zostawmy tradycjonalistom. Poznajcie nasze przepisy na niebanalne potrawy z łososiem w roli głównej.
Jest podstawą diety skandynawskiej. Gra pierwsze skrzypce w tradycyjnym japońskim sushi. Ceni go kuchnia rosyjska i włoska. Łosoś to prawdziwy kosmopolita!
Sushi i roladki zostawmy tradycjonalistom. Poznajcie nasze przepisy na niebanalne potrawy z łososiem w roli głównej.
Tematowi ryb hodowlanych towarzyszy wiele kontrowersji. Większość z nich jednak zasługuje na miano mitu – czyli informacji nieprawdziwych. Jak faktycznie jest z hodowlanym łososiem – kupować go czy nie? Sprawdzamy.
Łosoś to jedna z najzdrowszych ryb. Bogaty w kwasy omega-3, powinien stać się nieodłącznym elementem naszej diety. Ważne jednak, by był naprawdę świeży i najwyższej jakości. Jak rozpoznać, że ryba, którą wrzucamy do sklepowego koszyka, faktycznie spełnia te standardy?
Jest podstawą diety skandynawskiej. Gra pierwsze skrzypce w tradycyjnym japońskim sushi. Ceni go kuchnia rosyjska i włoska. Łosoś to prawdziwy kosmopolita! Niewielu bohaterów sztuki kulinarnej tak doskonale odnajduje się na stołach pod niemal każdą szerokością geograficzną.
Delikatny w smaku, dosłownie rozpływa się w ustach. Jest dla nas dobry. Chroni serce i układ krążenia, wspiera funkcjonowanie mózgu i niemal wszystkich narządów wewnętrznych, pomaga dbać o piękną skórę. Łosoś jest wyjątkowy. A tę wyjątkowość bardzo dokładnie przebadali naukowcy.
Sushi i roladki zostawmy tradycjonalistom. Poznajcie nasze przepisy na niebanalne potrawy z łososiem w roli głównej.
Tematowi ryb hodowlanych towarzyszy wiele kontrowersji. Większość z nich jednak zasługuje na miano mitu – czyli informacji nieprawdziwych. Jak faktycznie jest z hodowlanym łososiem – kupować go czy nie? Sprawdzamy.
Łosoś to jedna z najzdrowszych ryb. Bogaty w kwasy omega-3, powinien stać się nieodłącznym elementem naszej diety. Ważne jednak, by był naprawdę świeży i najwyższej jakości. Jak rozpoznać, że ryba, którą wrzucamy do sklepowego koszyka, faktycznie spełnia te standardy?
Jest podstawą diety skandynawskiej. Gra pierwsze skrzypce w tradycyjnym japońskim sushi. Ceni go kuchnia rosyjska i włoska. Łosoś to prawdziwy kosmopolita! Niewielu bohaterów sztuki kulinarnej tak doskonale odnajduje się na stołach pod niemal każdą szerokością geograficzną.
Delikatny w smaku, dosłownie rozpływa się w ustach. Jest dla nas dobry. Chroni serce i układ krążenia, wspiera funkcjonowanie mózgu i niemal wszystkich narządów wewnętrznych, pomaga dbać o piękną skórę. Łosoś jest wyjątkowy. A tę wyjątkowość bardzo dokładnie przebadali naukowcy.