Wiosna, przyroda budzi się do życia, a my otwieramy się na niecodzienne doświadczenia – nowe smaki, nieoczywiste połączenia i kreatywne pomysły kulinarne, także te w wydaniu barowym. Wśród licznych sposobów na celebrację wiosny szukamy również tych lekkich i przyjemnych – tym razem toast za pomyślny nowy sezon wznosimy, sięgając po gin.
Mimo że gin zwykle pija się w klasycznym połączeniu z tonikiem, ten posiadający ogromny potencjał trunek aż się prosi o dodanie innych smaków do słynnego duetu. Zwłaszcza jeśli mówimy o tak oryginalnym ginie, jakim jest Bombay Sapphire – z idealnie zbalansowanymi nutami jałowca, lukrecji, migdałów, skórki cytryny i kory cynamonowej, które można zestawić niemal ze wszystkim. W wersji wiosennej w doskonały duet zgra się z nim na przykład świeży rabarbar, koperek, bez, agrest, a nawet zielona herbata. Bombay Sapphire inspiruje do kreatywności i może być bazą różnorodnych koktajli. Przed wami oryginalne propozycje z tym wyśmienitym ginem w roli głównej – sprawią, że początek wiosny będzie prawdziwie zaskakujący.