Relaks po włosku warto zacząć od małych przyjemności w dużym gronie przyjaciół. Wystarczy trochę słońca i dużo nieposkromionego apetytu – na pierwszy ogień idzie chrupiąca bruschetta, a rozpalone emocje studzi świeża sałatka z brzoskwiń i szynki parmeńskiej. To dopiero początek! Od multikolorowych wstążeczek farfalli i okrągłego makaronu orecchiette, przez tradycyjne gnocchi, aż po żądne aromatycznego wypełnienia conchiglioni – to więcej niż kulinarna podstawa.
Do smakowania we włoskim stylu zachęca też różnorodny wybór smaków pesto, łączących się kulinarnie nie tylko ze świeżym pieczywem czy z makaronem, ale stanowiących perfekcyjną bazę sosów i farszu. Bazyliowa, czosnkowa & chili czy biała trufla? Naturalna oliwa wzbogacona aromatem ziół i przypraw sprawdzi się nie tylko we włoskim wydaniu, dając nieograniczone pole do smakowitego doświadczania.