Kukbuk
Kukbuk
MADE FOR RESTAURANT – najlepsi restauratorzy

Top restauratorzy i top influencerzy, czyli kto rządzi na rynku gastro?

Nowa generacja zmienia stare postrzeganie gastronomii. I nie chodzi wcale o wiek, a o mentalność i otwartość. Kulinarnych rewolucjonistów poznaliśmy podczas konferencji MADE FOR Restaurant – New Generation. KUKBUK.pl patronował wydarzeniu!

Tekst: Katarzyna Kuczyńska

Zdjęcia: Karol Stańczak

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 2 minuty!

Dynamika rewolucji na rynku gastronomicznym, restauracje w mediach tradycyjnych i społecznościowych, kulinaria a zrównoważony rozwój, gastronomia w kontekście branży turystycznej – to tylko wybrane spośród tematów, które zostały omówione 21 czerwca w ramach licznych paneli dyskusyjnych podczas MADE FOR Restaurant – New Generation. Organizowana przez agencję FOR SOLUTIONS konferencja odbyła się pod koniec czerwca w Sopocie.

Szerokie grono zaproszonych ekspertów opowiedziało o trendach na rynku gastronomicznym i wyzwaniach, z którymi najczęściej mierzą się właściciele restauracji zarówno w codziennej pracy, jak i w obliczu kryzysu. Oprócz wyjątkowych prelekcji uczestnicy konferencji mieli okazję wysłuchać – a następnie wybrać najlepszych z najlepszych – restauratorów nowej generacji i influencerów kulinarnych, którzy potrafią przesądzić o popularności wielu konceptów gastronomicznych. 

Daria Pawlewska podczas MADE FOR Restaurant – New Generation
Konferencja MADE FOR Restaurant – New Generation organizowana przez agencję FOR SOLUTIONS

Wybór najlepszych restauratorów w ramach MADE FOR Restaurant to prawdopodobnie jedyna na świecie taka forma ich docenienia i nagradzania. Dotychczas pokazywano restauracje, szefów kuchni, tym razem swoimi doświadczeniami podzielili się przedsiębiorcy. Ponadto po raz pierwszy w historii konferencji jury MADE FOR Restaurant i zaproszeni profesjonaliści docenili lokalnych i ogólnopolskich influencerów gastronomicznych. – Wyniki okazały się niezwykle ciekawe i potwierdzające tezę wynikającą z konferencyjnych dyskusji, że dzisiaj budowanie własnych społeczności w social mediach to klucz do sukcesu, również w biznesie – opowiada Agnieszka Małkiewicz, prezes zarządu FOR Solutions i organizatorka konferencji MADE FOR Restaurant.

Najlepsi restauratorzy – konferencja MADE FOR Restaurant – New Generation

Top restauratorzy nowej generacji

Zdobywcy głównej nagrody, Beata Śniechowska i Tomasz Czechowski z restauracji Młoda Polska Bistro & Pianino (Wrocław), otrzymali od uczestników konferencji 33,3% głosów. Nagrody specjalne odebrali Natalia Sitarska i Łukasz Smoliński z DESEO, Tasteaway (Warszawa), a także Ofka Piechniczek i Kamil Kita, twórcy restauracji Śląska Prohibicja (Katowice) i Morski Zając (Kuźnica, Półwysep Helski).

MADE FOR Restaurant w Sopocie
Konferencja MADE FOR Restaurant – New Generation, która odbyła się w Sopocie

Top influencerzy gastronomiczni 2022

Główną nagrodę, dzięki 44,6% głosów oddanych przez uczestników sopockiej konferencji, zdobyła Katarzyna Płachecka, instagramerka (@krakow.food_kati), która prowadzi agencję marketingu dla gastronomii. Zdobywcy nagród specjalnych to Lara Gessler (@lara_gessler) z Pracowni Kulinarnej Lary Gessler i restauracji Słodki Słony, Tosia Kolo (@tochabrocha), Marta Śliwicka (@sliwkamarta) z Burczymiwbrzuchu.plMaciej Blatkiewicz (@maciej_je).

Wciąż można się zarejestrować i oglądać nagrania z wydarzenia, a także korzystać z materiałów partnerów konferencji. Wystarczy zarejestrować się na stronie https://forsolutions.pl/made-for-restaurant-new-generation/#rejestracja.

Przeczytaj również:

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk