Gdy za oknem na przemian zima i wiosna i nierzadko w ciągu jednego dnia doświadczamy kilku pór roku, nic tak nie pokrzepia, jak miska gorącej zupy. By jednak przygotować ją zgodnie z babcinymi nakazami, potrzeba solidnej podstawy z mięsa i warzyw. Jeśli nie mamy czasu na długie gotowanie wywaru, z pomocą przyjdzie kostka bulionowa, która pozwala szybko uzyskać satysfakcjonujący smak i aromat potrawy. Niemniej od czytania składu gotowych kostek dostępnych na rynku i listy zawartych w nich substancji może zakręcić się w głowie. Oprócz soli i tłuszczów roślinnych znajdziemy tam barwniki, a także mało zachęcające nazwy wzmacniaczy smaku i aromatu. Na szczęście kostkę bulionową możemy zrobić sami w domu. Warto poświęcić chwilę na jej przygotowanie, by mieć pod ręką zdrowy, sprawdzony produkt, który w potrzebie pozwoli nam oszczędzić czas. Bogactwo smaku i aromatu domowych zup oraz sosów gwarantowane.
Paluszki rybne: DIY
Chrupkie i sycące paluszki rybne to doskonały pomysł na obiad dla dzieci lub solidną przekąskę do przegryzania z gęstym jogurtem. Sprawdźcie, jak zrobić je samemu.