Kukbuk
Kukbuk
Bowl I Love Juice

Koncept zdrowego żywienia

Gotowe diety na zamówienie cieszą się rosnącą popularnością. Wśród nich wyróżniają się te, które stawiają na dobrej jakości składniki, będące podstawą szybkich, zdrowych i zbilansowanych posiłków. Takie jak I Love Juice.

Tekst: Maja Wójcik

Zdjęcia: materiały prasowe

Opublikowano: 14 Lipca 2022
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 7 minut!

Świeżo przygotowywane, gotowe do zjedzenia posiłki nie bez powodu stały się podstawą diety wielu Polaków. Oszczędzają czas, są dostępne o każdej porze dnia, dostosowane do poziomu aktywności fizycznej, przeciwdziałają monotonii w kuchni, a przy tym potrafią być naprawdę smaczne. Kluczem do odkrycia idealnej diety są przede wszystkim doskonałej jakości zdrowe i świeże składniki, które w gotowych pudełkach znaleźć najtrudniej. Okazuje się jednak, że przy odrobinie wysiłku można natrafić na miejsce przyjazne ludziom i zdrowej kuchni, zamkniętej w wypełnionym dobrem, niepozornym pudełku.

I Love Juice – soki

Dieta pudełkowa – od czego zacząć?

Jedną z najważniejszych rzeczy, które powinniśmy sprawdzić przy wyborze diety, jest to, czy została ona opracowana przez dietetyków. To daje nie tylko gwarancję, że posiłki są odpowiednio dobrane do naszych potrzeb i stylu życia, ale także pewność, że tworzona dla nas dieta jest pełna dobrej jakości składników, które pozwolą uzupełnić niezbędne witaminy i wzmocnić kondycję organizmu. Właśnie na świeże, odżywcze produkty szczególną uwagę zwraca I Love Juice.

Ewelina Fabisiak przekonana o silnym oddziaływaniu natury na zdrowie, wykorzystuje i twardą wiedzę, i pasję, aby dostarczać ludziom to, co w jedzeniu najlepsze, ale też oszczędzać ich czas.

Założycielką konceptu jest Ewelina Fabisiak, z wykształcenia dietetyczka, z zamiłowania edukatorka i miłośniczka zdrowego żywienia. Przekonana o silnym oddziaływaniu natury na zdrowie, wykorzystuje i twardą wiedzę, i pasję, aby dostarczać ludziom to, co w jedzeniu najlepsze, ale też oszczędzać ich czas. Ofertę I Love Juice można sprawdzić na kilka sposobów. Na przykład odwiedzając wilanowską restaurację, która słynie z unikatowych śniadań, długiej listy zdrowych soków i naparów z ziół. Drugim sposobem jest oczywiście skorzystanie ze skrojonego na miarę programu żywienia, który odpowie na indywidualne potrzeby. Świeżo wyciskane soki, pełne błonnika ciastka czy skoncentrowane shoty witaminowe można również zamówić z dostawą do domu.

Bo I Love Juice to także cieszące się popularnością detoksy. Wspierająca wątrobę pokrzywa z górskiego podwórka, sok z rokitnika i ekologicznych malin z zaprzyjaźnionego gospodarstwa – większość produktów Ewelina dobiera sama, bo skuteczność i pochodzenie składników są dla niej najważniejsze. A co istotne, detoks nie oznacza tutaj głodówki, raczej zdrową relację z jedzeniem, które ma właściwości przeciwzapalne i antyoksydacyjne.

Założycielką I Love Juice Ewelina Fabisiak

Sposób na zmianę nawyków żywieniowych

Sama założycielka nie boi się głośno mówić o tym, że I Love Juice powstało z miłości. Do ludzi, natury, pełnego dobra jedzenia i nauki – połączenie tego wszystkiego zaprowadziło Ewelinę do uzyskania najlepszych rezultatów. Razem z mężem skupiają energię na dopieszczaniu warszawskiej restauracji, która karmi Wilanów, ale i jest papierkiem lakmusowym, czego można się spodziewać po posiłkach zamawianych w postaci indywidualnej diety. A po miejscu, które działa w duchu eko (każdy słoik i butelkę można zwrócić lub ponownie napełnić) i ma nawet własną mikrouprawę ziół, można spodziewać się wiele.

Warunkiem koniecznym do tego, aby dzięki cateringowi trwale zmienić nawyki żywieniowe, jest bowiem nie tylko odpowiednio zbilansowana, zdrowa dieta, ale także jej różnorodność i smak. Dlatego nie ma tu monotonii, a kolorowe, bogate i pełne rozmaitości posiłki cieszą oko i podniebienie.

Posiłek z diety I Love Juice

A przy tym przygotowują organizm do pracy i wysiłku fizycznego, a także są źródłem dobrego samopoczucia. Smak i dbałość o produkty najwyższej jakości musi iść w parze ze świeżością – dlatego w I Love Juice każda dieta jest przygotowywana maksymalnie do dwóch godzin przed dostawą. Całość nie jest przy tym ortodoksyjna i pozwala na zdrową elastyczność – możliwe jest odwołanie lub czasowe zawieszenie takiej diety. Co ważne, są też limity podopiecznych, którzy mogą skorzystać z cateringu – aby zapewnić pełną kontrolę nad posiłkami i czasem ich przygotowania.

Bo dobre składniki wymagają odpowiedniej opieki. Zarówno w restauracji, jak i w programie żywieniowym znajdziemy ekologiczne jajka, mikrozioła od Rysia Pacześnika, chleb na zakwasie czy ekologicznego łososia Wester Ross w postaci marynowanego gravlaksa. Furorę robią sok z serca białej kapusty z jabłkiem, cytryną i ostropestem, smoothie wspierające bakterie jelitowe czy desery bez cukru. Tu bowiem zasada jest żelazna – w żadnym posiłku nie znajdziemy nawet odrobiny cukru i substancji słodzących. By rzeczywiście wszystko wyszło nam na zdrowie.

Materiał powstał we współpracy z marką I Love Juice.

Sprawdź również:

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Plansza informacyjna PFR

Koszyk