Chcecie przypomnieć sobie wakacyjny smak krewetek z mango i kolendrą albo konsystencję najdelikatniejszego włoskiego risotta? A jeśli w tym roku nie podróżowaliście podniebieniem po świecie, możecie doświadczyć rozmaitych kuchni u siebie. Albo zdecydować się na lokalną podróż w czasie, tropem smaków dzieciństwa. I tak zamiast codziennego lunchu skusić się na pierogi z dorszem, sałatkę z cytrusów z przegrzebkami i chowder, czyli superdelikatną zupę rybną – tu z dodatkiem martini. Lub pójść na wystrzałową kulinarną randkę do lokalu, w którym celebruje się sztukę restauracyjną z najwyższej półki, a który dotąd was onieśmielał. Fine dining macie na wyciągnięcie ręki dzięki festiwalowi, który potrwa od 28 sierpnia do 11 września i odbędzie się w kilkunastu miastach, w tym w Łodzi, Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Katowicach i premierowo w Szczecinie. Zobaczcie, co można zjeść w ramach ogólnopolskiej uczty dla zmysłów!
Fine Dining Week po raz siódmy – rezerwujemy stoliki!
Oszczędzacie zawartość portfela, ale nie szczędzicie kubków smakowych? W ramach Festiwalu Sztuki Restauracyjnej możecie skosztować dań najlepszych polskich szefów kuchni w wyjątkowo kuszących cenach. W programie pięciodaniowe zestawy serwowane w 11 miastach. Rezerwacje na Fine Dining Week trwają.
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 3 minuty!