Obejrzeliście już „Nie czas umierać”? Cóż, najnowsza część przygód agenta 007 to niejedyny film, na który warto zwrócić uwagę tej jesieni. W repertuarze polskich kin widnieje między innymi wiele świetnych produkcji poświęconych kulturze kulinarnej. Hitem października okazał się bez wątpienia film „Pierogi – historie z farszem” w reżyserii Marcina Wokana, choć w napięciu oglądaliśmy też „Smak głodu”, zrealizowany według wizji i scenariusza duńskiego filmowca Christoffera Boego. Na Wyspy Owcze, do słynnej restauracji Koks, zawędrowaliśmy z Rasmusem Dinesenem, a w podróż po malowniczych górach Piemontu zabrał nas film „Truflarze”. Sprawdźcie, jakie filmy kulinarne warto obejrzeć tej jesieni!
Z kolorem w tle: 15 filmów na jesień
Niekoniecznie melancholijne, za to nastrojowe i pełne uroku – jesienne popołudnia w filmowych kadrach.