Obejrzeliście już „Nie czas umierać”? Cóż, najnowsza część przygód agenta 007 to niejedyny film, na który warto zwrócić uwagę tej jesieni. W repertuarze polskich kin widnieje między innymi wiele świetnych produkcji poświęconych kulturze kulinarnej. Hitem października okazał się bez wątpienia film „Pierogi – historie z farszem” w reżyserii Marcina Wokana, choć w napięciu oglądaliśmy też „Smak głodu”, zrealizowany według wizji i scenariusza duńskiego filmowca Christoffera Boego. Na Wyspy Owcze, do słynnej restauracji Koks, zawędrowaliśmy z Rasmusem Dinesenem, a w podróż po malowniczych górach Piemontu zabrał nas film „Truflarze”. Sprawdźcie, jakie filmy kulinarne warto obejrzeć tej jesieni!
12 rozgrzewających napojów na jesień i zimę
Jak przetrwać jesienno-zimowe chłody i poradzić sobie z chandrą w najkrótsze dni w roku? Kubek wypełniony po brzegi gorącym, aromatycznym napojem szybko poprawi wam humor.