Kukbuk
Kukbuk

2. urodziny portalu KUKBUK.pl

To już dwa lata! Nasze urodziny to doskonały pretekst do świętowania – nie tylko drugiego roku działania naszego portalu, ale również nadejścia wiosny. Jak najlepiej uczcić te wyjątkowe okazje?

Tekst: redakcja

Zdjęcie główne: dinnershow.studio

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 4 minuty!

Trudno uwierzyć, że portal KUKBUK.pl świętuje już drugie urodziny. W tym czasie odwiedziło nas 30 milionów czytelników! Cieszymy się, że jesteście z nami!

W ciągu dwóch lat stworzyliśmy ponad 2 tysiące artykułów i wymyśliliśmy dla was niemal półtora tysiąca przepisów. Od samego początku nieustannie staramy się was inspirować i zachęcać do ciekawego spędzania czasu. Zawsze stawiamy na jakość oraz różnorodność tematów – piszemy o kulinariach, ale również o ekologii, podróżach i stylu życia. Mamy nadzieję, że razem z nami każdego dnia odkrywacie radość z sezonowego gotowania i dowiadujecie się, jak się zatroszczyć nie tylko o swoją dietę, ale też o ciało i umysł.

Dwa torty na drugie urodziny

Nasze drugie urodziny świętujemy podwójnie, z naszymi ulubionymi cukierniami – MUUSCukier w Cukrze. Pierwsza była wiceliderem naszego rankingu najlepszych pączków w stolicy (zobacz, kto zajął pierwsze miejsce w naszym rankingu i gdzie zjecie najlepsze pączki w Warszawie >>), a druga, choć dopiero co została otwarta, już zdążyła podbić nasze serca tortami jak z dziecięcych marzeń. Abyście i wy, świętując z nami, spróbowali tej porcji słodkości, dzielimy się z wami przepisem na tort urodzinowy z cukierni MUUS.

Z takim początkiem wiosna będzie o wiele słodsza i przyjemniejsza!

Tort na ciemnym biszkopcie z musem z białej czekolady, konfiturą malinową i crunchem z mlecznej czekolady

To niezwykła kremowa propozycja prosto z cukierni MUUS. Trzy warstwy biszkoptu kakaowego przełóżcie domową konfiturą malinową oraz musem z białej czekolady. By nie było za słodko, posypcie je crunchem z mlecznej czekolady. Oblany polewą czekoladową tort, dodatkowo udekorowany jadalnymi kwiatami, nie tylko robi wrażenie, bo pięknie wygląda, ale również smakuje tak rewelacyjnie, że na jednej porcji z pewnością się nie skończy.

Zobacz przepis od cukierni MUUS na tort na ciemnym biszkopcie z musem z białej czekolady, konfiturą malinową i crunchem z mlecznej czekolady >>

Tort na jasnym biszkopcie z kremem i malinami

Coś dla tych, którzy uwielbiają żywe kolory i delikatne torty z biszkoptem – tort z cukierni Cukier w Cukrze. Kilkuwarstwowe ciasto przełóżcie kremem na bazie śmietanki i dodajcie do niego kwaskowe maliny, które przełamią słodycz polewy i jadalnych dekoracji. Z wierzchu obtynkujcie fioletowym kremem i udekorujcie go za pomocą rękawa cukierniczego kolorowymi kremami. Taki tort przywołuje najlepsze wspomnienia z dzieciństwa i świetnie podkreśla radosny nastrój świętowania.

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk