Warszawa zaskakuje nietypowymi połączeniami, rozpieszcza kubki smakowe i ciągle udowadnia, że stołeczni foodies mają niezaspokojony apetyt na więcej. Na szczęście szefowie kuchni są gotowi, by odpowiadać na ich potrzeby, i robią to w naprawdę dobrym stylu.
Nowe restauracje robią ukłon zarówno w stronę wegan – których kuszą kolorowym barem z wegańskim sushi lub podróżą w poszukiwaniu umami – jak i miłośników glutenu. Debiutująca niedawno Polly Pizza szybko skradła nasze serca, dzieląc naszą sympatię z Syreną Ireną, która już zyskała miano najładniejszej pierogarni w Warszawie. Działające od niedawna Lupo z pewnością stanie się mekką fanów i fanek włoskich makaronów – ze względu na kuchnię, ale też eklektyczne, niesztampowe wnętrze. Podobnie – doskonałym menu i klasycznym wystrojem – zachwyca mieszcząca się w budynku Muzeum Narodowego Muzealna. Gdzie bywać w stolicy i gdzie szukać nowych smaków? Nie ma jednej odpowiedzi na to pytanie, ale każda, która tu padnie, będzie satysfakcjonująca.