Kukbuk
Kukbuk
tarta żytnia z brokułami i fetą, tarta z brokułami, zdrowa tarta z brokułami, tarta, kruche ciasto żytnie, prostu obiad, obiad z piekarnika

Żytnia tarta z brokułem i serem feta

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 60 minut
typ diety: fit
typ posiłku: obiad
ciasto:
mąka żytnia pełnoziarnista
250 g
żółtko jajka "zerówka"
1 sztuka
olej kokosowy
100 g
zimna woda
3/4 szklanki
farsz:
brokuł
1 sztuka
ser feta
200 g
jajko "zerówka"
3 sztuki

Przepis i zdjęcie: Paula Kociszewska 

tarta żytnia z brokułami i fetą, tarta z brokułami, tarta żytnia, kruche z mąki żytniej, zdrowy obiad, pieczone warzywa, tarta z warzywami, wytrawna tarta

Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim spód do tarty. Nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy 20 minut.

Brokuła gotujemy i miksujemy z serem i jajami. Kilka różyczek zostawiamy, by przyzdobić wierzch.

Na podpieczone ciasto nakładamy farsz i zapiekamy przez kolejne 20-30 minut w piekarniku.

Więcej inspiracji od Pauli znajdziecie na jej pełnym zdrowia blogu

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk