Kukbuk
Kukbuk
Zielony koktajl z młodym jęczmieniem, pomarańczą i limonką podany ze świeżym mango, przepis i zdjęcie Kasia Bem

Zielony koktajl z młodym jęczmieniem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
pomarańcza
1 sztuka
limonka
1 sztuka
dojrzałe mango
1 sztuka
banan
1 sztuka
imbir
1-centymetrowy kawałek
proszek z zielonego jęczmienia
2 łyżki
woda
200 ml

Przepis: Kasia Bem / Kasiabem.com


Stylizacja: Małgorzata Białobrzycka


Zdjęcie: dinnershow.studio

krok 1

Pomarańczę i limonkę dokładnie myjemy i wyciskamy z nich sok. Mango i banana obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Imbir trzemy. 

krok 2

Sok, kawałki owoców i starty imbir umieszczamy w blenderze, dodajemy proszek z zielonego jęczmienia, wodę i miksujemy.

Przepis pochodzi z materiału "Herosi jedzenia" z wydania KUKBUK Palma nr 20/2016.
Wydania archiwalne Magazynu KUKBUK do ściągnięcia na aplikacji Android i IOS.

Zobacz również:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk