Kukbuk
Kukbuk
szybka zupa na upalne dni - chłodnik z mango i kokosem

Chłodnik z mango

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
kokos
1/2 orzecha
cukier puder
1 łyżka
cynamon
szczypta
pulpa mango
200 ml
gęsty jogurt grecki
700 ml
gęste mleczko kokosowe
200 ml
kardamon
1/2 łyżeczki
skórka otarta z limonki
1 łyżeczka
dojrzałe mango
1 owoc

Przepis: Agata Wojda


Zdjęcia: dinnershow studio


Stylizacja: Małgorzata Białobrzycka

Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Kokos ścieramy na wiórki (najlepiej obieraczką do warzyw). Oprószamy je cukrem pudrem i cynamonem, po czym wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Miksujemy pulpę z mango z jogurtem i mleczkiem. Dodajemy kardamon, cukier puder i skórkę z limonki. Dokładnie mieszamy i chowamy do lodówki. Serwujemy z paskami świeżego mango posypanego wiórkami kokosa.

sprawdź również:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!