Kukbuk
Kukbuk
Wątróbki kurze zawijane w boczek i podawane na sałacie

Wątróbki zawijane w boczek

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
wątróbka kurza
20 sztuk
mleko
1 litr
boczek
20 cienkich plasterków

 

 

krok 1

Wątróbki ostrożnie oczyszczamy, by zachować je w jednym kawałku. Umieszczamy w misce z mlekiem.

krok 2

Po około godzinie odsączamy wątróbki na ręczniku papierowym, zawijamy w boczek i nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Grillujemy po kilka minut z każdej strony do momentu, aż boczek się zrumieni. Podajemy natychmiast.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk