Urodzinowy wegański tort czekoladowy
czas przygotowania: przygotowanie: 60 minut, chłodzenie: 2 godziny, pieczenie : 40 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
- mleko sojowe
- 1½ szklanki
- ocet jabłkowy
- 2 łyżeczki
- olej
- ½ szklanki
- pasta waniliowa
- 1½ łyżeczki
- mąka
- 2 szklanki
- kakao
- 4 łyżki
- proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka
- soda oczyszczona
- 1 łyżeczka
- cukier
- 1 szklanka
- Mus czekoladowy:
- czekolada
- 100 g
- wielofunkcyjna śmietanka roślinna 31%
- 750 ml
- cukier puder
- według uznania
- Dodatkowo:
- konfitura wiśniowa
- 200 g
- Do dekoracji:
- wielofunkcyjna śmietanka roślinna
- 100 ml
- czekolada
- 100 g
- sezonowe owoce
- według uznania