Tofu tikka masala z warzywami i ryżem
czas przygotowania: 30 minut
typ diety: fit
typ posiłku: obiad
- tofu naturalne
- 180 g
- mleczko kokosowe
- 2 łyżki
- czosnek
- 2 ząbki
- szalotka
- 1 sztuka
- passata pomidorowa
- 120 g
- oliwa
- 1 łyżka
- świeże zioła np. kolendra lub natka pietruszki
- 1 łyżka
- kurkuma
- ¼ łyżeczki
- kmin rzymski
- ¼ łyżeczki
- świeży imbir
- ½ łyżeczki
- cynamon
- 2 szczypty
- garam masala
- 1 łyżeczka
- sól i pieprz
- do smaku
- dodatkowo:
- ryż basmati
- 60 g
- ryż dziki
- 30 g
- kurkuma
- ½ łyżeczki
- kalafior
- ¼ sztuki
- brukselka
- 170 g