Kukbuk
Kukbuk
Tatar z łososia. (fot. dinner.show studio)

Tatar z łososia

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
łosoś świeży
250 g
łosoś wędzony na zimno
150 g
szalotka bananowa
1 sztuka
korniszony
100 g
pieczarki marynowane
100 g
jabłko
1/2 sztuki
olej lniany tłoczony na zimno
1 łyżka
musztarda
1 łyżeczka
sok z cytryny
2 łyżeczki
sól
do smaku
pieprz
do smaku
koperek
1/2 pęczka
żółtko jajka „zerówki”
2 sztuki

Przepis i przygotowanie: Diana Kosiorek


Zdjęcie: dinner.show Studio


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk

krok 1

Łososia kroimy na małe kawałki. Szalotkę, korniszony, pieczarki i jabłko siekamy. 

krok 2

krok 2

Mieszamy dokładnie pokrojone składniki. Doprawiamy olejem, musztardą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i porwanym koperkiem. Mieszamy.

krok 3

Wykładamy tatar z łososia na duży talerz, na wierzch kładziemy żółtka. 

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk