Kukbuk
Kukbuk
Przepis na tatara z łososia. Jak zrobić tatar z łososia. Łosoś MOWI

Tatar z łososia z pistacjami i czarnym kawiorem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
szalotka
1 sztuka
skórka z limonki
1 łyżeczka
kminek
1/2 łyżeczki
pistacje
2 łyżki
świeży ogórek
2 łyżka
awokado
1 sztuka
estragon
kilka gałązek
oliwa
2 łyżki
sumak
1 łyżka
sok z limonki
1 łyżka
świeży łosoś MOWI
2 porcje
wędzony łosoś MOWI
200 g
gruszka nashi
2 sztuki
cukinia baby
1 sztuka
rzepa arbuzowa
kilka plastrów
koper włoski
1 sztuka
grejpfrut
1 sztuka
orzechy pinii
1 łyżeczka
pestki granatu
1 łyżka
sałata frisée
garść
oliwa
2 łyżki
ocet winny
1 łyżka
różowy pieprz
do smaku
sól
do smaku
czarny kawior tobiko
1 łyżeczka

krok 1

Do miski wrzucamy posiekaną szalotkę, skórkę z limonki, kminek oraz pokrojone pistacje, ogórka i awokado. Dodajemy estragon, oliwę, sumak i sok z limonki.

krok 2

Świeżego łososia MOWI i połowę wędzonego kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do miski, mieszamy i odstawiamy.

krok 3

Do mniejszej miski wrzucamy pokrojoną w kostkę gruszkę nashi, plastry cukinii i rzepy arbuzowej oraz poszatkowany koper włoski. Kroimy grejpfruta na małe cząstki i dodajemy go do miski. Dorzucamy orzechy pinii, pestki granatu i sałatę frisée. Doprawiamy oliwą, octem winnym, różowym pieprzem i solą. Sałatkę mieszamy.

krok 4

Za pomocą foremki do ciasta o średnicy równej podstawie małej szklanki wycinamy kółka z plastrów pozostałego wędzonego łososia MOWI – przekładamy je tatarem, jak kanapkę. Ozdabiamy czarnym kawiorem i podajemy z sałatką.

Logo Mowi z marginesami

Materiał powstał we współpracy z marką MOWI.

Więcej przepisów z rybami:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk