![Krucha tarta pszenna z kremem z wiśniami z solonymi migdałami (fot. Lisia Kawiarenka)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/Ii1qYbWAwRaxUtGJqWlH_Y03CIzvxZRb0ic95ccjrM8/fill/1418/1682/fp:0.55:0.19/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDktMjAv/NDFBNjg0RjAtNDhE/OS00MzYyLThFNTgt/MjQ4QjlENzNDREFE/X3RpbmlmaWVkLkpQ/Rw.jpg)
Tarta wiśniowa z solonymi migdałami
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- spód tarty:
- mąka pszenna
- 300 g
- cukier
- 35 g
- sól
- 1/4 łyżeczki
- żółtko jajka "zerówki"
- 1 sztuka
- zimne masło
- 150 g
- zimna woda
- 4 łyżki
- nadzienie:
- wiśnie (wydrylowane)
- 550 g
- cukier
- 35 g
- skrobia ziemniaczana
- 2 łyżki
- biała czekolada
- 100 g
- kremowy serek
- 150 g
- śmietanka 30%
- 120 g
- dekoracja:
- migdały
- 50 g
- masło
- 1 łyżka
- sól
- 1/2 łyżeczki