Kukbuk
Kukbuk

Spaghetti z kremowym sosem grzybowym

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
borowiki lub podgrzybki
200 g
cebula
1 sztuka
oliwa
do smażenia
czosnek
2 ząbki
sól
do smaku
pieprz
do smaku
śmietanka 30%
250 ml
świeży tymianek lub oregano
1 łyżeczka
makaron spaghetti Barilla
250 g
parmezan
do podania

Jessica Nadziejko / @pluminchocolate

Krok 1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Grzyby oczyszczamy i kroimy. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej cebulę do zeszklenia. Dodajemy grzyby i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy 2-3 minuty. Dodajemy śmietankę i redukujemy około 3 minut.

Krok 3

Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym tymiankiem lub oregano. 

Krok 4

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy go do sosu, dokładnie mieszamy. Podajemy ze startym parmezanem.

Materiał powstał we współpracy z marką Barilla.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk