Kukbuk
Kukbuk

Tagliatelle z grzybami portbello, cebulką, szpinkiem i oliwą Classico

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 45 minut
typ diety: 
typ posiłku: 
makaron tagliatelle
200 g
grzyby portobello
200 g
szalotka
1
szpinak
100 g
masło
1 łyżka
Oliwa Monini Classico
100 ml
białe wino
100 ml
tymianek
5 gałązek
sól
pieprz
parmezan do posypania

Krok 1

Grzyby pokroić w grube plastry. Szalotkę posiekać. Na patelni z niewielką ilością oliwy zgrillować grzyby i szalotkę. W garnku obok ugotować w tym samym czasie makaron. Do zgrillowanych warzyw dodać masło, resztę oliwy i wino. Doprawić solą i pieprzem. Odczekać 2-3 minuty aż alkohol wyparuje. Dodać ugotowany makaron i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać szpinak i posiekany wcześniej tymianek. Układamy na talerzach i posypujemy świeżo startym parmezanem.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk