Kukbuk
Kukbuk
Pasta z tempehu do kanapek na święta i śniadanie (fot. Maciek Niemojewski)

Szybka pasta z tempehu jak z tuńczyka

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
tempeh wędzony
1 sztuka (180 g)
czerwona cebula
1 sztuka
kiszony ogórek
1 sztuka
pieczarki
2 sztuki
koperek
5 gałązek
sól
do smaku
pieprz
do smaku
wegański majonez
4 łyżki

przepis: Dorota Jaworska


zdjęcie: Maciek Niemojewski


stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Tempeh rozkruszamy w palcach lub rozdrabniamy widelcem. Cebulę, obrane ogórki i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Koperek siekamy.

krok 2

Wszystkie składniki mieszamy w misce. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Podajemy na grzankach lub ze świeżą bułką.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka