Kukbuk
Kukbuk

Słodkie smarowidła śniadaniowe

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
krem migdałowo-miodowy z wanilią:
migdały
150 g
miód
3 łyżki
olej z orzechów włoskich
1 łyżka
sól
szczypta
laska wanilii
1 sztuka
krem migdałowy z białą czekoladą:
migdały
150 g
biała czekolada
100 g
śmietanka 30%
100 ml
sól
szczypta

Przygotowanie: Jessica Nadziejko


Stylizacja: Magdalena Olszewska


Zdjęcie: Maciej Niemojewski


Ceramika: Spiek Ceramiczny

krem migdałowy z białą czekoladą, pasta na kanapki, dodatek do kanapek

Krem migdałowy z białą czekoladą

Krem migdałowo-miodowy

Migdały wysypujemy na blachę i podpiekamy 5 minut w 200°C. Gdy ostygną, miksujemy je blenderem na jednolitą, gładką masę (trwa to minimum 5 minut). Dodajemy pozostałe składniki, miksujemy jeszcze chwilę. Przekładamy do słoika. Podajemy w temperaturze pokojowej.

Krem migdałowy z białą czekoladą

Migdały wysypujemy na blachę i podpiekamy 5 minut w 200°C. Gdy ostygną, miksujemy blenderem na jednolitą masę (trwa to co najmniej 5 minut). W rondelku podgrzewamy śmietankę. Gdy zacznie się gotować, podgrzewamy jeszcze chwilę, zdejmujemy z ognia i dodajemy do niego połamaną w kostki czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści, dodajemy sól i łączymy z migdałami. Mieszamy dokładnie i przelewamy do słoika. Podajemy w temperaturze pokojowej.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka