![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/4ZPZur4XF0pRKDKS_664zwK_B6SJLgW8L2XWDA6YVEk/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMTEtMDkv/OTc4MTY0NjExMjgx/NF9TaGlvUmFtZW5D/cmlwc3lQb3JrQmVs/bHlTY2FsbGlvbnNC/YW1ib29Ob3JpXzky/ODEuanBn.jpg)
Shio ramen z chrupiącym boczkiem wieprzowym
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Na wieprzowinę:
- boczek wieprzowy ze skórą
- 455 g
- olej
- 1 łyżka
- sól koszerna
- do smaku
- świeżo mielony pieprz
- do smaku
- Na zupę:
- bulion wieprzowy
- 8 szklanek
- shio tare
- ½ szklanki
- dymka, białe i zielone części
- 4 sztuki
- pokrojone w paski nori
- 1 arkusz
- fermentowane pędy bambusa
- ½ szklanki
- świeży makaron ramen
- 540 g