Kukbuk
Kukbuk

Sezamowe mleko z imbirem i kurkumą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: namoczenie 8 godzin + przygotowanie 10 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
sezam
3/4 szklanki
nerkowce
1/4 szklanki
korzeń imbiru
ok. 4 centymetrów
korzeń kurkumy
ok. 2 centymetrów
sól
szczypta
woda
3 szklanki

zdjęcia, przepisy i stylizacja: Marta Dymek / jadlonomia.com

krok 1

Sezam i orzechy namaczamy przez noc w zimnej wodzie.

krok 2

Odcedzamy, wrzucamy do blendera, dodajemy pokrojone korzenie imbiru i kurkumy, solimy i zalewamy wodą. Miksujemy przez 1-2 minuty.

krok 3

Przelewamy przez gazę do butelki.

Zobacz również:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka