Kukbuk
Kukbuk
Sałatka z jabłek, białej rzepy, orzechów laskowych i szałwii (fot. dinnershow.studio)

Sałatka z jabłek i białej rzepy

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
orzechy laskowe
garść
jabłko
3 sztuki
biała rzepa
1 sztuka
szałwia
kilka liści
ser kozi
50 g
winegret:
sok i skórka
z 1 cytryny
oliwa
70 ml
sól
do smaku
cukier
do smaku
pieprz
do smaku

Przepis i przygotowanie: Piotr Bruś-Klepacki


Stylizacja: Małgorzata Białobrzycka


Zdjęcie: dinnershow.studio

krok 1

Orzechy prażymy na suchej patelni.

krok 2

Jabłka i rzepę myjemy, obieramy, kroimy w cienkie plasterki i układamy na talerzu z szałwią, orzechami oraz serem.

Reklama

krok 3

Sok i skórkę otartą z cytryny mieszamy z oliwą. Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Tak przygotowanym winegretem skrapiamy sałatkę.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka