Mąkę i cukier przesiewamy na blat. Formujemy kopczyk, do którego wkładamy z jednej strony drożdże i zakwas, z drugiej – sól. Masło (15 gramów) rozpuszczamy w ciepłej wodzie i wlewamy do środka kopczyka z mąki. Mieszamy okrężnymi ruchami, delikatnie zagarniając mąkę do środka, aż do momentu, kiedy składniki całkowicie się połączą. Wyrabiamy gładkie ciasto, zawijamy je w folię spożywczą i chłodzimy przez 30 minut. W tym czasie zimne masło (125 gramów) rozwałkowujemy między arkuszami papieru do pieczenia na kwadrat o boku około 25 centymetrów, chłodzimy. Po 30 minutach rozwałkowujemy w prostokąt o wymiarach mniej więcej 50 × 50 centymetrów. Masło umieszczamy w środku ciasta, zawijamy je i wałkujemy, po czym jeszcze raz składamy. Zawijamy w folię i chłodzimy 2 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, składamy, ponownie rozwałkowujemy i składamy – i znów chłodzimy 2 godziny. Te czynności powtarzamy jeszcze dwukrotnie.