Risotto verde
czas przygotowania: 45 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Risotto:
- olej rzepakowy
- 2 łyżki + do podania
- ryż arborio
- 250 g
- wytrawne wino białe
- 60 ml
- bulion warzywny
- 420 ml
- PURÉE ZIOŁOWE
- natka pietruszki
- 10 g
- koperek
- 10 g
- kolendra
- 10 g
- szczypiorek
- 10 g
- woda
- 30 ml
- Dodatkowo:
- brokuł mini
- 3 sztuki
- fasolka szparagowa
- 50 g
- bób
- 50 g
- groszek zielony
- 50 g
- mascarpone
- 30 g
- sól
- do smaku
- parmezan
- 30 g
- sok z cytryny
- z 1 sztuki
- Do dekoracji:
- szczawik zajęczy
- listki nasturcji
- koperek
- natka pietruszki