Kukbuk
Kukbuk

Różane mleko migdałowe

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: namoczenie 8 godzin + przygotowanie 10 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
migdały
1 szklanka
daktyle
2 sztuki
woda różana
2 łyżki
sól
szczypta
woda
3 szklanki

zdjęcia, przepisy i stylizacja: Marta Dymek / jadlonomia.com

krok 1

Migdały namaczamy przez noc w zimnej wodzie.

krok 2

Odcedzamy, wrzucamy do blendera, dodajemy daktyle, wodę różaną i solimy. Zalewamy wodą. Miksujemy przez 1-2 minuty.

krok 3

Przelewamy przez gazę do butelki. 

Zobacz również:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk