Kukbuk
Kukbuk

Pandanowe mleko ryżowe

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: namoczenie 8 godzin + przygotowanie 10 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
ryż
1 szklanka
ekstrakt z liści pandanowca
2 łyżki
sól
szczypta
woda
4 szklanki

zdjęcia, przepisy i stylizacja: Marta Dymek / jadlonomia.com

krok 1

Ryż prażymy na suchej patelni. Zalewamy zimną wodą i namaczamy przez noc.

krok 2

Odcedzamy, wrzucamy do blendera z ekstraktem z liści pandanowca i solą. Wlewamy wodę. Miksujemy przez 1-2 minuty.

krok 3

Przelewamy przez gazę do butelki.

Zobacz również:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka