Pomarańczowe babeczki z oliwą Classico i kremem mascarpone
czas przygotowania: 45 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- babeczki
- cukier
- 300 g
- oliwa Monini Classico
- 120 g
- oliwa pomarańczowa
- 50 g
- mąka pszenna
- 350 g
- jajka „zerówki”
- 3 sztuki
- maślanka
- 120 g
- proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka
- sól
- szczypta
- pasta waniliowa
- 1 łyżeczka
- skórka z 1 pomarańczy
- krem
- mascarpone
- 250 g
- serek śmietankowy
- 150 g
- śmietanka 30%
- 400 ml
- cukier puder
- 1 łyżka
- pasta waniliowa
- 1 łyżeczka
- do dekoracji
- świeże owoce
- orzechy
- listki mięty