W wodzie rozpuszczamy drożdże. Wlewamy 1 łyżkę oleju, stopniowo dodajemy mąkę, a następnie sól. Wyrabiamy ciasto – możemy to zrobić ręcznie lub przy użyciu robota kuchennego. Gdy ciasto będzie jest, przykrywamy je folią spożywczą i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia – ważne, żeby wyrastało w temperaturze pokojowej.
krok 2
Anchois i mozzarellę kroimy na mniejsze kawałki. Ser odsączamy. Dokładnie – ale delikatnie – myjemy kwiaty cukinii, z 20 sztuk usuwamy szypułki. Kwiaty wypełniamy anchois i mozzarellą. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy cienką warstwę ciasta, a następnie w trzech rzędach układamy na nim nadziane kwiaty cukinii. Pieczemy w 200 stopniach przez około 20-30 minut. Danie podajemy od razu po przygotowaniu, aby było jeszcze gorące.