![pierogi z jagodami, pierogi w panierce, przepis Tosia Kolo, burczymiwbrzuchu, blog burczymiwbrzuchu, pierogi z owocami, smażone pierogi, dla dzieci, pierogi ze śmietaną, pierogi na słodko, ciasto na pierogi](https://mediaconvert.kukbuk.pl/LTPtw-kp96viiRqxb2M2pQEIcMP04OofSclKS7dC1NQ/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDMtMDYv/d3d3X2phZ29keV81/X2t1a2J1a190aW5p/ZmllZC5qcGc.jpg)
Pierogi z jagodami w kokosowej panierce
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: deser
- ciasto:
- mąka pszenna
- 300 g
- letnia woda
- 200 g
- masło
- 3 łyżki
- sól
- szczypta
- farsz:
- jagody
- 500 g
- cukier
- 2 łyżki
- mąka pszenna
- 1 łyżka
- panierka:
- mąka pszenna
- 100 g
- jajko "zerówka"
- 3 sztuki
- śmietana
- 2 łyżki
- wiórki kokosowe
- 300 g
- olej rzepakowy
- do smażenia
- dodatkowo:
- cukier puder