![Szynka pieczona w sosie miodowym z dodatkiem czosnku i świeżego rozmarynu, przepis Paweł Paszek-Pietruch / Eperfetto.pl](https://mediaconvert.kukbuk.pl/UWucnBK9xDnTH2qSr2k9wV89c4kjVe9tuDQvG--_70k/fill/1418/1682/fp:0.1:0.59/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDQtMDMv/SU1HXzkyMTMuanBn.jpg)
Pieczona szynka w miodzie
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- szynka wieprzowa
- 2 kg
- ciepła woda
- 50 ml
- miód spadziowy lub gryczany
- 70 ml
- oliwa
- 100 ml
- czosnek
- 5 ząbków
- świeży rozmaryn
- 2-3 gałązki
- pieprz
- do smaku
- sól
- do smaku
- sok z cytryny
- 2 łyżki
- starta skórka z cytryny
- 1 łyżka
- liście laurowe
- kilka sztuk
- woda o temperaturze pokojowej
- 100 ml