Papryka nadziewana ryżem z warzywami z sosem ziołowym i ziemniakami konfitowanymi
czas przygotowania: 40 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: goście idą
- PAPRYKA NADZIEWANA:
- czerwona papryka
- 4 sztuki
- czerwona cebula
- 2 sztuki
- czosnek
- 2-3 ząbki
- cukinia
- 200 g
- ryż
- 200 g
- sól
- do gotowania + do smaku
- olej
- do smażenia
- wytrawne białe wino
- 50 ml
- masło
- 25 g
- natka pietruszki
- 1 pęczek
- kolendra
- 1 pęczek
- pieprz
- do smaku
- ZIEMNIAKI:
- olej
- 1 l + 30 ml do smażenia
- czosnek
- 5 ząbków
- rozmaryn
- 1 krzaczek
- ziemniaki
- 1 kg
- masło
- 30 g
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- SOS:
- jogurt
- 100 g
- śmietana 18%
- 100 g
- natka pietruszki
- 1 pęczek
- mięta
- 2-3 gałązki
- kolendra
- 1 pęczek
- limonka
- 1 sztuka
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- cukier
- do smaku
- DO PODANIA:
- natka pietruszki
- 2 g
- kolendra świeża
- 2 g