Kukbuk
Kukbuk

Owsianka czekoladowo-buraczana

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
płatki owsiane
40 g
naturalny sok z buraka
20 ml
mleko roślinne
100 ml
kakao
2 łyżki
starta czekolada Goplana + do posypania
2 łyżki
do dekoracji
jeżyny
czipsy z buraka

przepis i przygotowanie potrwy: Marysia Przybyszewska

Płatki prażymy w rondelku do zarumienienia. Wlewamy sok z buraka i mleko. Dodajemy kakao i czekoladę, mieszamy. Gotujemy na małym ogniu, aż owsianka zgęstnieje. Dekorujemy jeżynami, czipsami z buraka i startą czekoladą.

Więcej przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk