Kukbuk
Kukbuk
Napar jabłkowo-cynamonowy

Napar jabłkowo-cynamonowy

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
korzeń imbiru
1 cm
jabłko
kilka plasterków
gorąca woda
1 szklanka
cynamon
szczypta
anyż
1 gwiazdka
goździki
kilka sztuk
miód
1 łyżeczka

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk


Zdjęcia: Maciek Niemojewski

krok 1

Korzeń imbiru obieramy i ścieramy na tarce. Plastry jabłka i starty imbir wkładamy do szklanki, zalewamy gorącą wodą (ale nie wrzątkiem). Dodajemy cynamon, anyż, goździki i miód. Mieszamy i przykrywamy szklankę talerzykiem na mniej więcej 2 minuty, by zatrzymać w środku wydobywające się z parą olejki eteryczne.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk