Kukbuk
Kukbuk

Makaron bavette z sosem aglio i gotowanym bobem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
bób
½ kg
sól
do gotowania
cukier
do gotowania
oliwa
1 łyżka
szalotka
1 sztuka
czosnek
2-3 ząbki
sos Barilla Aglio (lub Olive)
½ słoika
makaron bavette
200 g
parmezan (lub inny twardy ser)
do posypania
pieprz
do podania

dinnershow.studio

Krok 1

Bób gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną cukru – krótko, by nie rozgotować. Obieramy ziarna.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na nią posiekane cebulę i czosnek – szklimy je na małym
ogniu. Dodajemy sos ze słoika.

Krok 3

Makaron gotujemy w osolonej wodzie – powinien być al dente. Odcedzamy go i wrzucamy na patelnię. Mieszamy. Wykładamy na talerz.

Krok 4

Nakładamy ugotowany i obrany bób (możemy go także dodać wcześniej do sosu). Podajemy posypane serem i świeżo mielonym pieprzem.

Materiał powstał we współpracy z marką Barilla.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk