Kruche ciasto migdałowe z jabłkami
czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- ciasto:
- mąka pszenna
- 250 g
- mąka ziemniaczana
- 1 łyżka
- masło
- 100 g
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- jogurt
- 3 łyżki
- cukier
- 60 g
- mielone migdały
- 30 g
- kruszonka:
- mąka pszenna
- 60 g
- mąka ziemniaczana
- 1 łyżka
- masło
- 60 g
- cukier
- 40 g
- jabłka:
- twarde jabłka
- 3 sztuki
- cukier trzcinowy
- 4 łyżki
- ekstrakt waniliowy
- 2 łyżeczki
- masło
- 1/2 łyżki
- cynamon
- 1/2 łyżeczki
- dodatkowo:
- konfitura morelowa
- 1 łyżka
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- mleko
- 1 łyżka stołowa
- mascarpone
- do podania
- cukier puder