Kukbuk
Kukbuk
Krem z białej kaszy gryczanej z malinami

Krem z białej kaszy gryczanej z malinami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut + czas moczenia
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
kasza gryczana biała
1 szklanka
sok z cytryny
1 łyżka
ciepła woda
do zalania kaszy
maliny
3 szklanki
syrop z agawy
1 łyżka
banan
1 sztuka
ekstrakt waniliowy
kilka kropel

Przepis:  Samar Khanafer blogsamar.com


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Przytgotowanie: Edyta Przekop

krok 1

Kaszę gryczaną zalewamy ciepłą, przegotowaną wodą. Dodajemy ocet lub sok z cytryny. Odstawiamy na noc lub 8 godzin

krok 2

Następnego dnia dokładnie płuczemy kaszę. Maliny blendujemy razem z łyżką syropu z agawy. Odkładamy trochę musu do dekoracji, a resztę blendujemy razem z kaszą, bananem i ekstraktem waniliowym do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli chcemy, dosładzamy syropem z agawy.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka