Krem szczawiowy ze szczypiorkiem i z pikantną chrupką z makaronu udon
czas przygotowania: 50 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- ZUPA:
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- ziemniaki
- 2 sztuki
- masło lub olej
- 1 łyżka
- bulion warzywny lub woda
- 1⅕ l
- szczaw
- 2 pęczki
- szczypiorek
- ½ pęczka
- gałka muszkatołowa
- ½ łyżeczki
- curry
- ⅓ łyżeczki
- sok z cytryny
- 2 łyżki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- śmietana 12%
- 50 ml
- jajko ugotowane na twardo
- 2 sztuki
- POSYPKA:
- makaron udon
- 50 g
- sól
- ½ łyżeczki
- mąka kukurydziana
- 2 łyżki
- płatki chili
- ½ łyżeczki
- wędzona słodka papryka
- 1 łyżeczka
- olej
- do smażenia