Kukbuk
Kukbuk
Słodki krem migdałowy z białą czekoladą

Krem migdałowy z białą czekoladą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
krem migdałowy z białą czekoladą:
migdały
150 g
biała czekolada
100 g
śmietanka 30%
100 ml
sól
szczypta

Przygotowanie: Jessica Nadziejko


Stylizacja: Magdalena Olszewska


Zdjęcie: Maciej Niemojewski


Ceramika: Spiek Ceramiczny

krok 1

Migdały wysypujemy na blachę i podpiekamy 5 minut w 200°C. Gdy ostygną, miksujemy blenderem na jednolitą masę (trwa to co najmniej 5 minut). 

krok 2

W rondelku podgrzewamy śmietankę. Gdy zacznie się gotować, podgrzewamy jeszcze chwilę, zdejmujemy z ognia i dodajemy do niego połamaną w kostki czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści, dodajemy sól i łączymy z migdałami. Mieszamy dokładnie i przelewamy do słoika. Podajemy w temperaturze pokojowej.

Więcej przepisów z czekoladą:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk