Kukbuk
Kukbuk
Wegańska granola kokosowa

Kokosowa granola

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 60 minut
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
olej kokosowy
3 łyżki
miód
3 łyżki
płatki owsiane
2 szklanki
komosa ryżowa
1 szklanka
migdały
1/2 szklanki
wiórki kokosowe
1 szklanka
płatki kokosowe
1/2 szklanki
sól
szczypta

krok 1

Olej kokosowy z miodem podgrzewamy w małym rondelku, by miód się rozpuścił. Dodajemy do połączonych ze sobą w misce pozostałych składników i dokładnie mieszamy.

krok 2

Całość wykładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 40 minut, co 10 minut przegarniamy granolę.

krok 3

Kiedy się upiecze, studzimy ją i przesypujemy do puszki lub słoika. Podajemy z jogurtem.

Kokosowa granola będzie doskonałym udekorowaniem smoothie z ananasa lub mango, a także świetnym chrupiącym dodatkiem do owsianki czy babeczek.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk