Klopsiki greckie z grillowanymi warzywami i oliwkami
czas przygotowania: 40 minut
typ diety: fit
typ posiłku: obiad
- klopsiki:
- mięso mielone z indyka
- 400 g
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- panier z ciecierzycy
- 2 łyżki
- ser feta
- 25 g
- świeża kolendra, posiekana
- 1 łyżka
- natka pietruszki, posiekana
- 2 łyżki
- kmin rzymski
- 1 łyżeczka
- cynamon
- ½ łyżeczki
- mielone ziarna kolendry
- ½ łyżeczki
- sól i pieprz
- do smaku
- oliwa
- 2 łyżki
- warzywa z grilla:
- bakłażan
- 1 sztuka
- cukinia
- 1 sztuka
- papryka czerwona
- 1 sztuka
- papryka żółta
- 1 sztuka
- oliwki czarne lub zielone
- 80 g
- marynata do warzyw:
- oliwa
- 2 łyżki
- ocet winny
- 1 łyżka
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka
- suszone oregano
- 1 łyżeczka
- sól i pieprz
- do smaku
- miód
- ½ łyżeczki