Kukbuk
Kukbuk
Szwedzki hot dog z parówką, ogórkiem i prażoną cebulką (fot. Maciek Niemojewski)

Klasyczny hot dog szwedzki

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
parówki cielęce
4 sztuki
bułki pszenne do hot dogów
4 sztuki
musztarda żółta średnio ostra
4 łyżki
ogórki z sałatki szwedzkiej
kilka plasterków
prażona cebulka
6 łyżek

Przepis i przygotowanie: Diana Kosiorek


Zdjęcia: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Agata Jankowska

krok 1

Parówki parzymy we wrzątku przez 2 minuty. Bułki podgrzewamy w parowniku przez kilka minut.

Reklama

krok 2

Wnętrze ciepłej bułki smarujemy musztardą. Do środka wkładamy parówkę, układamy plasterki piklowanego ogórka i posypujemy obficie prażoną cebulką.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk