Kukbuk
Kukbuk
Kanapki z masłem orzechowym (fot. Maciek Niemojewski)

Kanapka pełnoziarnista z masłem orzechowym

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
Domowe masło orzechowe:
prażone niesolone orzeszki ziemne
200 g
olej malinowy EstroVita
1 łyżka
Dodatkowo:
chleb pełnoziarnisty
2 kromki
banan
1/2 sztuki
świeże maliny
garść

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Zdjęcia: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Do malaksera wrzucamy prażone orzechy ziemne i blendujemy je pulsacyjnie przez 2-3 minuty. Do rozdrobnionych fistaszków dodajemy olej  malinowy i miksujemy, aż osiągniemy pożądaną konsystencję (z kawałkami orzechów lub gładką). Masło przekładamy do słoiczka.

krok 2

Chleb smarujemy przygotowanym masłem orzechowym, na wierzchu układamy świeże owoce. Kanapki możemy podać od razu lub spakować na drugie śniadanie.

Więcej pomysłów na kanapki:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk