![Deser z jabłek pod maślaną kruszonką obsypane cukrem pudrem (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/eNIiOVWfcQP5igNTk-ArK00Df8tVRte5VNY1OGaEW7k/fill/1418/1682/fp:0.44:0.49/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMTAtMTUv/a2Vud29vZDQyNDdf/dGluaWZpZWQuanBn.jpg)
Jabłka pod cynamonową kruszonką
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- kruszonka:
- masło
- 100 g
- mąka pszenna
- 1 szklanka
- cukier
- 1/2 szklanki
- sól
- szczypta
- cynamon
- 2 łyżeczki
- dodatkowo:
- jabłko Złota Reneta
- 3 sztuki
- cukier trzcinowy
- 2 łyżki
- laska wanilii
- 1 sztuka
- serek Almette Śmietankowy
- 2-3 łyżki