Hot dog austro-węgierski z białą kiełbasą
czas przygotowania: 20 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- Paluchy „preclowe”
- mleko
- 240 ml
- cukier
- 20 g
- masło rozpuszczone
- 60 g
- suche drożdże
- 4 g
- mąka pszenna
- 500 g
- sól
- 12 g
- dodatkowo:
- mąka
- do podsypania
- woda
- 2 l
- sól
- 15 g
- soda oczyszczona
- 60 g
- hot dog:
- cebula czerwona
- 4 sztuki
- olej
- do smażenia
- sól
- do smaku
- cukier
- 1 łyżeczka
- cienkie białe surowe kiełbaski
- 4 sztuki
- paluchy „preclowe”
- 4 sztuki
- musztarda francuska
- 4 łyżki
- winogrona czerwone
- 1 kiść
- liście selera
- garść