Kukbuk
Kukbuk
Polski hot dog z kiełbasą i świeżymi warzywami (fot. Maciek Niemojewski)

Hot dog po polsku z kiełbasą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
mała kiełbasa dobrej jakości
4 sztuki
paluchy pszenne
4 sztuki
masło
2 łyżeczki
musztarda sarepska
4 łyżki
sałata masłowa
8 listków
ogórek małosolny
4 sztuki
pomidor malinowy
1 duża sztuka
cebula czerwona
1 mała sztuka
sól
do smaku
pieprz
do smaku
ketchup
4 łyżki

Przepis i przygotowanie: Diana Kosiorek


Zdjęcia: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Agata Jankowska

krok 1

Kiełbasę przekrawamy wzdłuż na pół i nacinamy każdy kawałek w romby. Następnie smażymy ją na dobrze rozgrzanej patelni lub pieczemy na grillu do uzyskania ulubionego stopnia spieczenia.

Reklama

krok 2

Paluchy nacinamy, wnętrze smarujemy cienką warstwą masła. Smażymy lub podpiekamy na grillu masłem do dołu.

krok 3

Podpieczone pieczywo smarujemy musztardą. Do środka wkładamy listki sałaty, usmażoną kiełbasę, kawałki ogórka, pomidora i cebulę pokrojoną w piórka. Doprawiamy solą, pieprzem i ketchupem.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk